فیزیوتراپی

مطالبی در مورد فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

مطالبی در مورد فیزیوتراپی

در این وبلاگ سعی میشه در مورد فیزیوتراپی و پیرامون آن صحبت بشه،امیدوارم مفید واقع شود.با تشکر آناهیتا ش

۷ مطلب در تیر ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مگنت تراپی چیست؟

همانطور که میدانید زمین دارای میدان مغناطیس مخصوص به خود است و همچنین جریان خون در بدن انسان‌ها میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند.وقتی بدن در معرض میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد,بر یونها نیروی الکترو مغناطیسی وارد شده,باعث جهت گیری آن‌ها بر اساس میدان می‌شود,با حضور یونها در ناحیه‌ای که میدان مغناطیسی حضور دارد؛تبادل یونی سلول‌ها توسط ریتم پالسی میدان تحت تاثیر قرار می‌گیرد و بنابراین سلول‌های آسیب دیده از نظر الکتریکی به حالت نرمال نزدیک می‌شوند,دقیقا مثل اینکه شما یک ماده فرو مغناطیس سخت را در یک میدان مغناطیسی قرار دهید, حتی پس از برداشتن میدان مغناطیسی این مواد باز تا حدودی خاصیت مغناطیسی را در خود حفظ می‌کنند.

مگنت تراپی هرچند ریشه در طب باستان دارد اما در واقع با کشف خاصیت مگنت توسط مایکل فارادی در قرن ۱۸ میلادی شکل تازه ای به خود گرفت به نحوی که امروزه با دستگاههای مختلف نظیر آنچه در این مرکز به کارگرفته شده، سعی در استفاده بهینه از خواص درمانی آن می کنند. اثرات تحریکی این امواج بر تسریع رشد بافتهای سخت نظیر استخوان و بافتهای نرم نظیر عضلات، تاندونها و اعصاب با مطالعات و پژوهشهای مختلف به اثبات رسیده است . گسترش گردش خون ناحیه با توجه به خاصیت عبور امواج الکترومگنتیک از کلیه بافتها و ارگانهای زنده، منجر به حصول نتایج خیره کننده ای در رفع تورم ها و التهابات عمقی اندامهای بدن شده است. اثراتی که این امواج در ایجاد تعادل یونی در دو طرف غشاء سلولی که به علت پاتولوژی دچار اختلال در تبادل یونی و نیز اختلال عملکرد شده است دارد. می تواند بسیاری از پاتو لوزی های رایج را به راحتی و بدون هیچ عوارض جانبی درمان کند.

کاربردها

۱-تقویت تبادل یونی سلول

۲-افزایش جریان خون

۳- ایجادمویرگهای خونی جدید

۴- افزایش مصرف اکسیژن در سلول‌ها

۵- افزایش ۲۰۰درصدی میزان اکسیژن خون

۶- تحریک پاره‌ای از سلول‌ها مثل استئوبلاست ها ( نوعی از سلول های استخوانی که وظیفه ی ساخت استخوان را به عهده دارند)

موارد درمانی مگنت تراپی

  1. ارتوپدی و ترماتولوژی: پوکی استخوان ؛ شکستگی‌ها ؛ التهاب و کشیدن تاندونها
  2. روماتولوژی و مفاصل: آرتروز و سایر بیماری های مفاصل
  3. بیماری قلبی عروقی: دیابت ؛ فشار خون بالا ؛ بیماری‌های مربوط به گردش خون
  4. درماتولوژی: زخم بستر
  5. درمان بیماری‌های عصبی: مثل سردردهای میگرنی؛حملات صرع و دردهای سیاتیکی

عملکرد

تئوری مگنت تراپی این است که میدان مغناطیسی ناشی از آهن ربا (یا وسائلی که جریان الکترومغناطیسی ایجاد می کنند)، می تواند در داخل بدن نفوذ کرده، بر روی تک تک سلولها تاثیر بگذارد و عملکرد سیستم عصبی و سایر ارگانها را بهبود بخشد. اینکه میدان مغناطیسی دقیقاً چطور این کار را انجام می دهد، به صورت یک راز باقی مانده، اما فرضیه هایی در این رابطه وجود دارد. برخی می گویند جریان الکتریکی ناشی از آهن ربا، ارسال سیگنالهای درد را در سیستم عصبی مرکزی قطع می کند. برخی دیگر ادعا می کنند آهن ربا جریان خون را در ناحیه مورد نظر افزایش می دهد که این امر باعث افزایش اکسیژن و مواد غذایی و سرانجام کاهش درد و تورم در آن قسمت از بدن می گردد.اعتقاد بر این است که آهن رباها باید در محل صحیح قرار داده شود تا مؤثر واقع شوند ( چنانچه در بالای ناحیه ای از بدن قرار داده شوند که تا حدی عملکرد و ارتعاشات سالم دارد، بهترین اثر را دارند). بنابراین علیرغم اینکه بسیاری از افراد تمایل دارند بدون کمک پزشکان، به تنهایی از آهن ربا استفاده نمایند، بهتر است که مگنت تراپی را تحت هدایت یک پزشک یا یک body worker ( مانند یک ماساژ درمانگر) که در کار با آهن ربا تجربه دارد انجام دهید.

فیزیوتراپی در منطقه1

تاثیر مگنت بر استخوان

یکی از موارد استفاده از مگنتوتراپی تأثیر آن بر جوش خوردن شکستگی استخوان است. بافت استخوانی تا سن 35 سالگی تشکیل شده و پس از آن توده استخوانی کم کم شروع به کاهش می‌کند. عوامل تغذیه‌ای به خصوص دریافت کلسیم، سطح فعالیت‌های فیزیکی و فاکتورهای ژنتیک در این پروسه اهمیت دارند.

تأثیر مگنت تراپی بر تحریک استخوان سازی و استئوپلاست ها ثابت شده است. میدان‌های مغناطیسی پالسی با تغییر پتانسیل غشای سلولی در اوستئوپلاستها باعث تحریک فعالیت آنها می‌شود. یکی از عوارض مهم در شکستگی استخوان، جوش نخوردن استخون یا (Non Union) می‌باشد که احتمال آن با افزایش سن زیاد می‌شود. PMF باعث تسریع پروسه‌ی جوش خوردن استخوان و افزایش توده استخوانی (Bone Mass) می‌شود.

از موارد دیگر مگنتوتراپی می‌توان از کاربرد آن در درمان پوکی استخوان یاد کرد. امواج با فرکانس پائین الکترومگنتیک باعث القاء جریان‌های الکتریکی در استخوان شده و تراکم استخوان را افزایش می‌دهند. همچنین امواج الکترومگنیک اثرات ثانوی دیگری نیز دارد که در حفظ ساختار استخوان به طور غیر مستقیم نقش عمده‌ای دارند.

  • آناهیتا ش
  • ۰
  • ۰

ارائه روش های نوین درمان های فیزیوتراپی/درمان با سوزن خشک


اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سالیانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با حضور ۳ هزار فیزیوتراپیست بکار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد موذن زاده دبیر اجرایی اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سالیانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: این کنگره به همت انجمن علمی فیزیوتراپی ایران و همکاری کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی، سازمان بهزیستی و سازمان نظام پزشکی کشور، دانشگاه های علوم پزشکی ایران و علوم بهزیستی و توانبخشی و سایر دپارتمان های دانشگاهی فیزیوتراپی و فدراسیون پزشکی ورزشی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

وی افزود: در این کنگره ۳۰ مهمان خارجی از کشورهای پیشرفته در عرصه فیزیوتراپی و کشورهای منطقه و روسای انجمن های پاکستان، هند، عراق و لبنان نیز حضور داشتند.

موذن زاده ادامه داد: یکی از محورهای مهمی که در این کنگره مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفت، موضوع فیزیوتراپی در بیماری های قلبی و ریوی بود که با حضور  دکتر «پت من» رئیس شاخه قلب و ریه کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی که برجسته ترین مقام علمی در این عرصه است، برگزار شد.


وی گفت: یکی دیگر از موضوعات مهم که در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار گرفت کاربرد استفاده از سوزن خشک در فیزیوتراپی بود.

موذن زاده در همین زمینه توضیح داد: این مبحث با حضور دکتر «یانگ دامبرهولد» از امریکا که ایشان نیز مولف کتاب سوزن خشک در درمان نقاط ماشه ای هستند برای اولین بار در این کنگره سخنرانی کردند و جنبه های مختلف علمی و حرفه ای کاربرد سوزن خشک در درمان نقاط ماشه ای را تشریح کرد.

وی افزود: این مورد بسیار حائز اهمیت است چون درمان سوزن خشک از درمان های نوین فیزیوتراپی در کشور است که حدود ۶ سال است مورد توجه انجمن علمی فیزیوتراپی قرار گرفته است.

موذن زاده گفت: درمان سوزن خشک بسیار موثر است و بر روی درمان بیمارانی که دچار گرفتگی عضلات، دردهای عضلانی، گرفتگی های عضلات و مشکلات اسکلتی عضلانی بسیار اثر بخش است و باعث کاهش درد بیماری هایی می شود که منشا عضلانی دارد و سیستم های اسکلتی عضلانی درگیر هستند و نقاط ماشه ای را درگیر می کنند.

وی تاکید کرد: امیدواریم برگزاری این کنگره افق های جدیدی برای آشنایی همکاران با روش های نوین درمان و دانش روز فیزیوتراپی باز کرده و هدف ما این است در افق ۱۴۰۴ در منطقه خاورمیانه در رشته فیزیوتراپی حرف اول را بزنیم و در همین راستا ارتقاء سطح علمی فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی به مقطع دکترای حرفه ای فیزیوتراپی طبیعتا منجر به ارائه خدمات بهتر و بهینه تر به بیماران و دردمندان می شود که این هدف اصلی انجمن علمی فیزیوتراپی ایران است.

  • آناهیتا ش
  • ۰
  • ۰

دلایل به وجود آمدن خار پاشنه چیست؟

مقاله کامل در مورد خار پاشنه.خار پاشنه چیست


عوامل زیر به شدت در ایجاد خار پاشنه موثر هستند

– الگوی غلط راه رفتن که منجربه وارد آمدن فشار و استرس بیش از حد به استخوان ، رباط ها و اعصاب نزدیک پاشنه می گردد .
– دویدن وراه رفتن زیاد بخصوص روی سطوح سفت .
– پوشیدن کفش های نامناسب و غیر استاندارد با کفی سفت و تخت و بدون قوس مناسب برای حمایت قوس طولی – داخلی کف پا .
– اضافه وزن و چاقی .

– افزایش سن که باعث کاهش انعطاف پذیری فاشای ( نیام ) کف پایی و سست شدن و نازک شدن پد چربی ناحیه پاشنه پا می گردد .
– دیابت
– سپری کردن بیشتر طول روز روی یک پا
– داشتن فعالیت های فیزیکی شدید ناگهانی کوتاه مدت اما با تکرار دفعات زیاد در طول روز .
– داشتن کف پای صاف و یا برعکس ، داشتن قوس زیاد از حد کف پا .


در برخی موارد خار پاشنه ، با تجویز یک کفی یا کفش مناسب راستای بیومکانیکی مفاصل تصیح می شود و خود بخود علت اصلی بر طرف شده و درد بیمار قطع می شود . در صورتی که پس از چندین جلسه  فیزیوتراپی یا طب سوزنی هیچ کاهش و بهبودی حاصل نشود تزریق داروی ضد التهاب استروئیدی به داخل کاربر پیدا می کند .

  • آناهیتا ش
  • ۰
  • ۰

یکی از علل مهم دردهای گردن و شانه وجود نقاط ماشه ای میباشد که به اختصاردر این متن توضیح داده میشود.

سندرم درد میوفاسیال Myofascial pain syndrome (MPS) یک اختلال درد شایع با منشا عضلات

اسکلتی است و به صورت اختلالات حسی،موتور و اتونوم که از نقاط ماشه ای myofascial trigger points (MTrPs) نشات میگیرد تعریف میشود. MTrPs نقاط تحریک پذیر در عضلات اسکلتی میباشند که به صورت ندول های حساس و taut band در عضلات اسکلتی حفظ کننده ,وضعیت بدن غلافهای بین عضلات و همچنین تاندون ها و رباطها یافت میشوند. گاهی در فرهنگ عامه به آنها رگ گرفتگی، قولنج و سفت شدن رگ گفته می شود. همچنین میتوان این نقاط را به نقاط فعال و خاموش که میتوانند با استرس های روحی ،جسمی و مکانیسم های متابولیک فعال شوند تقسیم بندی کرد.

مداخله های درمانی مختلفی جهت درماننقاط  ماشه ای شامل: اسپری و کشش،ورزشهای خاص برای هر نقطه ، ایجاد فشار ایسکمیک، اولتراسوند،ماساژ،گرما و سرما درمانی و transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) مورد استفاده قرار میگیرند. این تکنیک ها با مکانیسم های مختلفی باعث آزاد سازی این نقاط و درمان نقاط ماشه ای میشوند.  یکی از این روشها تحریکات الکتریکی میباشد. این تحریکات الکتریکی،یک مدالیته الکتریکی با فرکانس و پالس  دیوریشن های متفاوت بوده که  که برای اولین بار در سال 1970 به کار رفته است.مکانیسم عمل آن نیز بر پایه تئوری control gateو تحریک اندورفین های اندوژن بدن میباشد. TENS  یک مدالیته بی خطر ،ارزان قیمت و با استفاده آسان میباشد که به وفور توسط  جهت شرایط دردناک به کار میرود.

  • آناهیتا ش
  • ۰
  • ۰

تعریف بازتوانی

ﻓﺮﺁﯾﻨﺪﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻪﻓﺮﺩ ﺗﻮﺍﻧﺨﻮﺍﻩ ﮐﻤﮏ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺭﻓﺘﻪ ﺧﻮﺩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﯾﮏ ﻭﺍﻗﻌﻪ، ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﯾﺎ ﺁﺳﯿﺐ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻣﺤﺪﻭﺩﯾﺖ ﻋﻤﻠﮑﺮﺩﯼ ﻭﯼ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻣﺠﺪﺩﺍً ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩ.

توانبخشی

توانبخشی به معنای بازتوانی و بازگرداندن توانایی‌های یک فرد به حالت حداکثر استقلال اطلاق می‌گردد. در توانبخشی بر خلاف پزشکی هیچگونه دارویی تجویز نمی‌شود و روند بازیافتن تواناییها تدریجی است.
  • آناهیتا ش
  • ۰
  • ۰

در بسیاری کشورها به خصوص کشورهای پیشرفته، مولفه های مختلفی جهت تدوین منشور حقوق بیمار مورد توجه قرار می گیرند. این مولفه ها ممکن است تحت تاثیر عوامل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و قوانین مدنی آن کشور قرار گیرند.

در ادامه مولفه های حقوق بیماران فیزیوتراپی را ذکر می نماییم

  • حق احترام
  • حق عدالت و پرهیز از تبعیض
  • حق دریافت و دسترسی به اطلاعات
  • حق انتخاب و تصمیم گیری
  • حق دریافت خدمات با کیفیت و آموزش سلامت
  • حق اصل رازداری
  • حق شکایت و رسیدگی به آن

توضیحات مولفه های حقوق بیماران فیزیوتراپی برای ادامه مطلب از منبع اصلی کلیک نمایید

  • آناهیتا ش
  • ۰
  • ۰

فیزیوتراپی چیست و به چه کسی فیزیوتراپ گفته میشود

فیزوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی-ماهیچه‌ای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود. فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت می‌باشد.

در فیزیوتراپی هدف ارتقای عملکرد جسمانی بدن می‌باشد. فیزیوتراپی یکی از رشته های توانبخشی است و توانبخشی مجموعه اقداماتی است که برای یک فرد معلول یا بیمار انجام می دهد.تا شخص بتواند از نظر جسمی - روانی - اجتماعی حداکثر توانائی و استقلال خویش را بدست آورد و زندگیش را به حد طبیعی نزدیک سازد.

کلمه فیزیوتراپی از دو بخش تشکیل شده است فیزیو به مفهوم عوامل فیزیکی و تراپی به معنای درمان است فیزیوتراپی در واقع همان طب فیزیکی است و بر خلاف رشته های دیگر طب که از داروها و مواد شیمیائی برای درمان بیمار استفاده می کند از عوامل فیزیکی و مکانیکی جهت درمان نیاز نیازمندان بهره می برند.

بسیاری از حوادث باعث می شوند که اندام حرکتی انسان از حرکت بایستند گرچه این ایستایی موقت باشد اما آسیب های آن دراز مدت و در برخی اوقات بهبودی کامل حاصل نمی شود نباید از نظر دورداشت که حرکت برای بعضی از اندام ها مانند دست و پا همانند اکسیژن ضروری و حیاتی است کاری که فیزیوتراپ انجام می دهد به جریان انداختن حرکاتی است که بنابر اتفاق دچار آسیب شده اند فیزوتراپ با انجام حرکاتی که مبنای علمی دارد و استفاده از ابزاری که جریان حرکت را تسهیل می نماید به خدمت رسانی می پردازد. 

فیزیوتراپی در تجریش

فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست

فیزیوتراپیست در این رشته به عنوان درمانگر شناخته می‌شود.اصلی ترین هنر و تخصص فیزیوتراپیست توانایی انجام مهارتهای دستی و حرکت درمانی است که در جهت پیشگیری از بسیاری بیماریها و درمان و توانبخشی افراد جامعه بکارگرفته میشود.
اعمال مذکور منحصراً توسط فیزیوتراپیست‌های فارغ التحصیل از دانشکده های توانبخشی انجام میشود که اموزشهای علمی را طی کرده و درمانهای بالینی را بخوبی فراگرفته اند.

  • آناهیتا ش