فیزیوتراپی

مطالبی در مورد فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

مطالبی در مورد فیزیوتراپی

در این وبلاگ سعی میشه در مورد فیزیوتراپی و پیرامون آن صحبت بشه،امیدوارم مفید واقع شود.با تشکر آناهیتا ش

  • ۰
  • ۰

فیزیوتراپی چیست و به چه کسی فیزیوتراپ گفته میشود

فیزوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی-ماهیچه‌ای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود. فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت می‌باشد.

در فیزیوتراپی هدف ارتقای عملکرد جسمانی بدن می‌باشد. فیزیوتراپی یکی از رشته های توانبخشی است و توانبخشی مجموعه اقداماتی است که برای یک فرد معلول یا بیمار انجام می دهد.تا شخص بتواند از نظر جسمی - روانی - اجتماعی حداکثر توانائی و استقلال خویش را بدست آورد و زندگیش را به حد طبیعی نزدیک سازد.

کلمه فیزیوتراپی از دو بخش تشکیل شده است فیزیو به مفهوم عوامل فیزیکی و تراپی به معنای درمان است فیزیوتراپی در واقع همان طب فیزیکی است و بر خلاف رشته های دیگر طب که از داروها و مواد شیمیائی برای درمان بیمار استفاده می کند از عوامل فیزیکی و مکانیکی جهت درمان نیاز نیازمندان بهره می برند.

بسیاری از حوادث باعث می شوند که اندام حرکتی انسان از حرکت بایستند گرچه این ایستایی موقت باشد اما آسیب های آن دراز مدت و در برخی اوقات بهبودی کامل حاصل نمی شود نباید از نظر دورداشت که حرکت برای بعضی از اندام ها مانند دست و پا همانند اکسیژن ضروری و حیاتی است کاری که فیزیوتراپ انجام می دهد به جریان انداختن حرکاتی است که بنابر اتفاق دچار آسیب شده اند فیزوتراپ با انجام حرکاتی که مبنای علمی دارد و استفاده از ابزاری که جریان حرکت را تسهیل می نماید به خدمت رسانی می پردازد. 

فیزیوتراپی در تجریش

فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست

فیزیوتراپیست در این رشته به عنوان درمانگر شناخته می‌شود.اصلی ترین هنر و تخصص فیزیوتراپیست توانایی انجام مهارتهای دستی و حرکت درمانی است که در جهت پیشگیری از بسیاری بیماریها و درمان و توانبخشی افراد جامعه بکارگرفته میشود.
اعمال مذکور منحصراً توسط فیزیوتراپیست‌های فارغ التحصیل از دانشکده های توانبخشی انجام میشود که اموزشهای علمی را طی کرده و درمانهای بالینی را بخوبی فراگرفته اند.

فیزیوتراپیست ازطریق عوامل فیزیکی و مکانیکی، کاربرد تکنیک های خاص و تمرینات طبی با آگاهی از آناتومی عضلات و مفاصل، فیزیولوژی اعصاب، حرکت شناسی و الکتروتراپی به درمان بیماری ها و اختلالات عصبی-عضلانی-اسکلتی (نوروماسکولواسکلتال) می پردازد.

فیزیوتراپی، خدمتی است که تنها توسط و یا با هدایت و نظارت یک فیزیوتراپیست صورت می‌گیرد.

شاخص های یک فیزیوتراپیست

  • دارای دانش پزشکی مدرن
  • آشنا با روش های قدیمی درمانی
  • آشنا با دیدگاه کلی نگر
  • آشنا با فیزیولوژِِی و پاتولوژی حرکت
  • آشنا با مفاهیم سلامت صنعتی
  • آشنا با مفهوم سلامت رزمی

روش های درمان در فیزیوتراپی

  1. تمرین درمانی:انجام و آموزش ورزشهای درمانی خاص؛ ماساژ؛ ورزش در آب (آب‌درمانی)؛ اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت می‌کند.
  2. الکتروتراپی:درمان به وسیله دستگاههای ویژه انجام می‌شود این دستگاهها معمولاً امواج خاصی را که همگی توسط دستگاه به شکل خاصی تولیدشده و تغییر می‌یابند
  3. مهارتهای درمان با دست

اهداف فیزیوتراپی

به طور کلی اهداف فیزیوتراپی می تواند شامل گزینه های زیر باشد

  1. کاهش دردهای عضلانی و مفصلی
  2. کاهش اسپاسم عضلانی
  3. کاهش التهاب و تورم
  4. تسریع در پروسه ترمیم بافتی
  5. بهبود دامنه حرکتی (ROM) مفاصل
  6. جلوگیری از ضعف و آتروفی عضلانی
  7. تقویت عضلات
  8. افزایش انعطاف پذیری
  9. بهبود کنترل حرکتی (Motor control) ازطریق افزایش تعادل، هماهنگی و آموزش برنامه هایی جهت ایجاد مهارت های حرکتی
  10. استقلال هرچه سریع تر بیمار جهت برگشت به فعالیت های روزمره
  11. پیشگیری از آسیب مجدد ازطریق آموزش به بیمار، خانواده و جامعه
  12. بهبود فعالیت دستگاه تنفسی
  13. افزایش کارایی دستگاه قلبی-عروقی
  14. حمایت های روحی، تقویت اراده و افزایش انگیزه
  • ۹۶/۰۴/۰۳
  • آناهیتا ش

تعریف فیزیوتراپی

فیزیوتراپ

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی